16.11.14

Post-electorală

In the age of information, ignorance is a choice. 



Am trăit ani de zile cu ideea că una din greşelile lui Ceauşescu a fost să ne ţină închişi, din punct de vedere al accesului la călătorie şi informaţie. 

De 25 de ani românii circulă mai ceva decât şătrarii. Care sunt rezultatele acum în era informaţiei când cu Google şi capabilitatea sa de traducere automată poţi afla mii de răspunsuri la mai orice întrebare? 

Un popor risipit, o diasporă care nu ştie neapărat mai bine, schisme de toate felurile şi un discurs public cu mult inferior celor în privat de până la 1990. Se spune, ca o motivaţie, că în România nu există democraţie sau a fost greşit înţeleasă. Eu cred că se greşeşte. Românii din România de acum sunt exact produsul democraţiei liberale în condiţiile plecării la acest drum fără a fi avut o elită legitimă la putere şi ale unei geografii care expune România şi românii la toate cele. 

Ce s-ar putea face de mâine încolo? Împreună cu preşedintele ales, românii de soi ar trebui să gândească la cum ar putea România, dacă mai e posibil, s-o zbughească din faţa inevitabilului sau să întârzie măcar la întâlnirea cu acesta.

Niciun comentariu: