20.4.22

„NEBUNUL” ȘI INTELIGENTUL VALENTIN STAN Sinteza Emisiune Marius Tuca Show, martie 2022

 Transpunere sonor: Angelo Davidescu, 8 martie 2022




„Această tragedie pe care o vedem acum în desfășurare nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă oameni occidentali lipsiți de scrupule, care n-au precupețit niciun efort de a escalada conflictul, nepăsându-le nici măcar de viețile oamenilor, pentru a-și atinge obiectivele de o stupiditate fără seamăn.
Noi vedem invazia lui Putin în Ucraina și malaxorul de fake news, care funcționează mai mult dintr-o parte. Pentru că dacă ar funcționa și din cealaltă parte, am avea atunci acces la rațiune să înțelegem cum naiba poți opri acest măcel. Din păcate, nu există nicio șansă. Și, din păcate, Rusia câștigă.
Poftim? Poftiți? Ce câștigă? Luhansk, Donețk sunt rusești forever. Crimeea este rusească forever... Iar Ucraina is no more... Nu mai există. Sigur te poți uita la propaganda de pe televiziuni... că luptă, că... Washington-ul știe, Parisul știe, Londra știe... și tot ce vezi este o uriașă mistificare de doi lei, prin care a fost vândut un popor și-o țară, doar ca niște șmenari ieftini să-și facă jocul. Joc la care participăm și noi cu o reacție prostească.
Dragul meu, niște „băieți deștepți”, care au vrut să spargă Yugoslavia, invocând un temei de drept internațional, de tipul, atenție, ceea ce nu ți-a spus nimeni până acum, „dacă un stat își omoară cetățenii”, dintr-o anumită citire a dreptului internațional și a Cartei ONU, acei cetățeni au dreptul la secesiune. Este ceea ce s-a invocat vis a vis de situația din Kosovo, unde, la sfârșitul războiului, Rezoluția ONU 1244 a venit și-a spus ghici ce?: independența, suveranitatea și integritatea Yugoslaviei sunt respectate.
Ce-a făcut „micuța” Americă? A intervenit, a produs dezmembrarea Yugoslaviei aflată sub administrația ONU, și, în momentul în care țările, printre care România și Rusia, n-au recunoscut independența Kosovo, au cerut o consultanță a Curții Internaționale de Justiție. Știi cu ce s-au dus americanii acolo? Cu tâmpenia secolului: dacă o populație face secesiune, chiar dacă nu este în concordanță cu legea internațională, nu este în contradicție cu legea dreptului internațional public. Oooops...! În baza aceluiași temei acționează Rusia acum.
Domnu Tucă, atenție, Acordul de la Minsk, prevedea, ce. Reții? Modificarea constituției Ucrainei.
Ca să permită statut special pentru cele două zone, Luhansk și Donețk. Și, binențeles, să se facă alegeri, după care își căpătau controlul asupra celor două zone. Nu, ucrainienii n-au vrut. Dar noi am aflat de la media occidentale că Rusia încalcă acordurile astea, aveau pe acolo nu știu ce trupe... Dar cineva s-a gândit, nu știm, dar știm, că în partea asta de lume îți poți permite să omori ruși. Și-o să vezi, Marius Tucă, ce spune prietenul tău, Joe Robbinette Biden.
Atenție, ce spune prof. John J. Mearsheimer, din Chicago, cea mai mare minte în probleme de securitate a Americii. Un colos. „Desigur, criza din Ucraina este una dintre cele mai mizerii pe care le-am făcut. Avem atingerea lui Midas în sens invers. Nimic nu merge. Afganistan Irak, Libia, Siria, Ucraina. Putem merge mai departe.”
Deci, Marius, Midas este un personaj mitologic, el ce atingea, transforma în aur. Ce spune Mearsheimer? „Pe ce punem mâna America, se alege praful!” Același Mearsheimer spune așa: „De ce rușii au făcut ceea ce au făcut în ceea ce privește Crimeea, estul Ucrainei? Trebuie să vorbim despre ce au făcut și de ce. Argumentul meu principal este că Occidentul, și nu rușii, este responsabil pentru această mizerie. Chiar dacă aceasta nu este opinia majoritară în USA.”
Marius, eu cred că ăsta e un bun punct de plecare, mai ales în noianul ăsta de informații pe care-l primești tu în fiecare zi. Știi ce spun rușii? În 2014, la Kiev, s-a instaurat un regim nazist. Până nu descifrăm ce s-a întîmplat de atunci în Ucraina, ne va fi greu să descifrăm întregul tablou.
Pentru că, între timp, nu știu dacă ai aflat, au început și sioniștii să observe că studenții ăia nu prea sunt lăsați să plece din Ucraina... (aici introduc ce spuneam eu: expectativa Israelului; de ce nu condamnă Rusia – n.m), pleacă numai ucrainienii ucrainnieni... restul poate să stea sub bombe că nu e nicio problemă... Acuma, așa, ăia sunt așa... mai pakistanezi...
Și știi cum e cu Pakistanul, mai dă studentul un telefon la Pakistan... și Pakistanul dă telefon la Casa Albă. „Băi, ce faceți voi, mă acolo?” Și știi că e complicat cu Pakistanul, Marius, pe ceva sute de milioane de oameni... ceva, pe acolo, arme nucleare... India nu votează sancțiunile împotriva Rusiei... Are aviația de luptă de la ruși... Viața e mai complicată decât aia pe care o vezi la televizor... Când te uiți la Antena3, de pildă...
Știi ce spunea Rusia, de fapt?
1. Băi, din acest moment, NATO nu se mai extinde
2. Nu se mai instalează niciun sistem ofensiv pe teritoriul țărilor din Est. Unii pot spune că sunt instalate doar sisteme defensive. Da, dar în câteva ore se pot transforma, tehnologic, în sisteme ofensive. Rușii chiar sunt proști? Nu știu asta?
3. Marș înapoi la nivelului anului 1997, când am făcut Actul fondator cu NATO, prin care NATO nu se va extinde spre granițele noastre!
Și vine „micuțul” Stoltenberg și zice, nu-ți mai dau documentele că ești obosit: ,,Băăăăi, stai așa, cum adică să retragem sistemele noastre din țările admise în NATO? Pe ele cine le mai apără?” De parcă în partea asta de lume, mai are cineva impresia că o țară poate fi apărată de Rusia. Ha ha haaaa...!
Ce spune Stoltenberg? „Nu pot să retrag instalațiile de aici din Est, că e ca și cum aș lăsa-o fără apărare! Bă, salon băiatu! Și sigur, porți deschise... Dar știi ce le spune americanul rușilor? Băi, rușilor, nu putem să facem asta, că nu ne mai extindem... că ne facem de râs, de băcănie... că zice lumea că suntem de doi lei.” Ceea ce și suntem.
Așa că uite ce vă propunem, rușilor, să nu ne facem de râs: vă oferim o înțelegere să nu instalăm în Ucraina niciun fel de arme ofensive. Vă aranjează? Americanu nu înțelesese ce vrea de fapt rusul. Putin a râs.
Mă, proștilor, eu v-am făcut niște propuneri să nu le acceptați, boilor! Dacă n-ați înțeles, nicio problemă. Păi nu v-ați luat voi, mă, obligația să admiteți în NATO Ucraina? Și dacă v-ați luat-o, cum adică, mă, nu instalați voi nicio infrastructură care vizează Rusia?”
Ucraina va fi distrusă fiindcă USA nu a înțeles că joaca de-a Ucraina, că dacă intră în NATO intră în contradicție cu interesele de securitate rusești, Ucraina trebuie dezafectată. Asta nu înțelege nici Zelensky.
O țară este distrusă total, total. Sancțiunile, dacă cineva își imaginează că poți să oprești Rusia prin sancțiuni, când, câte sute de mii de barili importă USA din Rusia lui Putin sub sancțiuni? As we speak... sute de mii de barili.
Totul începe în 2014, când, „niște băieți”, au pus de o lovitură de stat la Kiev. Acolo era un pro rus, Ianukovci, care tebuia să plece. Foarte bine. Și ce-am făcut? Am trimis acolo niște miniștri de Externe, atenție, din Franța, Germania și Polonia, grupul de la Weimar, și au aranjat cu Ianukovici: „Micuțule, plecați!” Și Ianukovici a spus, da! Plecăm. Știi ce s-a întâmplat a doua zi? A început Maidanul. Deși era clar că omul pleacă. A spus: Plec!
Știi ce s-a întâmplat mai departe? Imediat parlamentul ucrainean a introdus lege care să înlăture limba rusă din Ucraina... Ce-ai zis, mă? Știi ce-nseamnă asta? Încearcă tu să scoți din administrație, din școală, din ce vrei tu, limba engleză din Iralnda. Ia vezi ce o să se întâmple!
Mai departe, noile autorități au anulat acordul cu Rusia... ai înnebunit? Pentru flota rusă din Marea Neagră? Din Crimeea, de la Sevastopol? Crimeea, aia, cu populație majoritară rusă? Și au început ciocnirile. Atrocități, nenorociri... Drept pentru care Rusia a spus, Ok, merci beaucoup! De ce a fost nevoie de chestia asta? Ca să demonizăm Rusia?
După 2014 începe scandalul în Donbass. Acolo, populație rusofonă, nu neapărat etnică, dar acolo, 80% limba rusă este limbă nativă. „Micuții” de la Kiev au făcut lege. O spune Comisia de la Veneția, nu e bine ce faceți acolo! S-a ajuns la ciocniri. Oamenii ăia și-au declarat independența. Cu ce i-a rezolvat Ucraina? Cu tunul. Am făcut Acordurile de la Minsk... Mediate de cine? De Franța și Germania. Numai că, acordurile n-au fost aplicate...
Hai că-ți spun un secret, Domnu Tucă! Să cazi de pe scaun. Psssst!
A fost Blinken la Chișinău. Ai văzut? Da. Ce-ți spun eu acum o să te dea jos de pe scaun. Se duce micuțul Blinken așaaaa... Blinken e zero barat. Dar nu-i spune lui Iohannis asta. Se duce micuțul Blinken și... aia cu „luptăm, luptăm și câștigăm”... și aia cu refugiații, o să vă dăm niște dolari...
Și... facem și un statut special în Transnistria. Ha ha haaaaa... De unde ai vorbit tu mă, Blinkuțule asta? Cine ți-a spus, mă, asta? Ai dat-o de gol pe Maia? Păi îți sar patrioții acum la beregată. Cum poți tu să spui așa ceva, micuțule? Cu cine ai negociat, cumva cu rușii? Prin spatele Maiei? Nebunaticule! Cum ți-a scăpat asta?
Ca să permită povestea cu Transnistria. Statut special pentru republicile Luhansk și Donețk.” https://www.youtube.com/watch?v=9XWd-pz4fHY




3. Marș înapoi la nivelului anului 1997, când am făcut Actul

Niciun comentariu: