10.11.15

Voința poporului

Foto Timi Slicaru


Adrian Severin


"Habemus Papam!"
Avem prim ministru! El este Mahdi - adică "cel așteptat". Numele lui fusese anunțat de "profeții" unui post de televiziune cu capacități premonitorii, cu ocazia "comemorării" unei săptămâni până la tragedia de la Clubul Colectiv și izbucnirea "revoluției" subsecvente. (sic!)
Înțelegeți acum de ce în decembrie 1989 a fost nevoie de "teroriști"? Spre a legitima o putere care nu apucase să participe la răsturnarea dictaturii. Pentru a se bucura de stabilitate, orice putere are nevoie de legitimitate. Dacă nu o poți găsi în altă parte ți-o oferă "strada".

Acum putem sintetiza întreaga poveste în cuvintele Președintelui K. Johannis spunând: "au trebuit să moară oameni pentru a avea un prim ministru fără de partid cu cetățenie franceză". Vive la France! Vive l'amitie franco-allemande! Frumoșii noștri tineri se pot întoarce în cluburi. "Revoluția" a învins.



Smaranda Dobrescu


  1. De ce a fost nevoie de consultari cu ONG-urile și manifestații daca se știa din ziua demisiei lui Ponta ca dl. Cioloș va fi premier?
  2. S-a resetat sistemul in felul acesta daca un fost ministru devine premier?
  3. PNL s-a aratat mulțumit la A3 ca guvernul de tehnocrați nu va mai da "pomeni salariale".
  4. De ce oare cu un comisar european, Cioloș fiind nominal din România, pentru agricultură, alte țari au obținut fie prelungirea interdicției de vânzare a pământurilor agricole, fie o amânare iar România bate recordul la vânzarea ieftină a celor mai bune terenuri agricole?

Azi, atât.

Niciun comentariu: