27.11.15

Capitalul in Romania anului 2015
Florin Georgescu




La sedinta festivă a Senatului Academiei de Studii Economice, prilejuită de decernarea Diplomei Virgil Madgearu, cu medalie de aur, lui Florin Georgescu, prim- viceguvernator al BNR. acesta a prezentat o conferintă exceptională despre starea capitalului românesc in 2015. Ar fi greu de crezut ca vreo istorie a ultimilor 26 de ani romanesti poate ignora cele aratate de Georgescu, la fel cum orice plan de imbunatatire a situatiei Romaniei trebuie sa incorporeze acest studiu in premizele sale.

.

.

7 comentarii:

Centru spunea...



Guvernarea Vacaroiu a fost una buna .
Puterea de cumparare era in crestere ( pe langa urgia din 1991 -1992 ) , aveam o stabilitate interna dupa trei mineriade in 18 luni si o Piata a Universitatii care conducea ea tara timp de 4 luni .
Intrare ( penibila , dar sa nu uitam ca Iliescu era primit intr-un hangar la Londra de un numeber five din MAE britanic in epoca ) in Consiliul Europei .
Intalnire Arafat – Peres la Bucuresti in ochii intregii lumi .
Refuz demn de a ingenunchea la planul Balladur .
Santiere de case in constructie peste tot la tara .
Primele limuzine Cielo , Daewoo la Craiova .
Crestere economica .
Sa nu uitam ca Romania era practic in carantina , inchisa din toate partile , izolata politic si economic , cu linii de finantare blocate .
Partea rea – care a fost si mai rea in anii CDR – explozia coruptiei ( cumpararea rezidentiatului medicilor ca la taraba , a posturilor din administratie ) si a indolentei administratiei , cu un Iliescu care inchidea ochii , serviciile care acaparau banii publici romanesti din strainatate si tara pentru a le dilapida in favoarea unor printi locali – asa -zisele banci securiste – Columna , Dacia Felix , Bancorex …

Nicu Cohen spunea...


Capitalul romanesc a murit odata cu inflatia frauduloasa a lui Isarescu destinata devalorizarii leilor bazati pe rezerve de aur si economie reala aflata inca in proprietatea poporului si statului roman in anii 90-99 .Deci rolul lui Isarescu a fost sa saboteze si sa distruga capitalul autohton ...Ce este acum este capitalul privat care apartine in totalitate emitatorilor de bani internationali ...deaceea se extortioneaza taxe de la popor ,pentru plata dobinzilor acestui capital...rothschild ,fed.res. ,berd si alti escroci.......nu uitati ca ori ban emis nu apartine utilizatorului care l-a primit in schimbul muncii sale , ci emitatorului in mod perpetuu ...plus taxe /dobinzi ...toti banii care ii aveti in buzunar sint proprietatea celor care i-au emis .....faptul ca sint la voi nu inseamna ca sint proprietatea voastra ...ei constituioe DATORIA tarii.

Ana spunea...



Georgescule, trebuia sa spui PRIMA RADIOGRAFIE SERIOS DE FALSA DUPA 25 DE ANI A ECONOMIEI ROMANESTI. Daca erai bengos si cu adevarul in gusa explicai frumos in cateva fraze. Capitalul Romaniei, detinut de poporul roman la lov. de stat `89, era in valoare de 2000 de mild EURO. Dupa 25 de ani s-a transferat in capital privat 500 de mild euro, iar restul s-a furat, distrus, lasat de izbeliste. Te-ai ascuns dupa fusta lui Iiescu si ai implementat un document cu valoare sinergetica a tuturor economistilor de mucava. Nu mai meriti comentat, esti o valoare negativa a acestui popor.

Date date de INS, concluzia, totul e un ghiveci. Un articol care mascheaza modul cum s-a descarnat averea acestei tari in 25 de ani. Daca ar fi luat-o pe ramuri si urmarit firul pe 25 de ani s-ar fi vazut adevarata tragedie. Exemplu: ind. metalurgica, ind.extractiva, ind. constructoare de masini, agricultura, indr. energetica, drumurile, bancile romanesti,TOTUL LA PAMANT! O scarba totala fata de Georgescu, articol care mascheaza neputiinta si mafia unei elite postcomuniste. Asta piute a tradare de tara a celor care au fost directori si pana la presedinte de tara, timp de 25 de ani. Ceasca a murit pentru ceva ce aproape nu exista in comparatie cu astia. Pentru o asemenea fapta rasplata e glontul .

7.4 spunea...


Din 1945 pana in 1970 adica in 25 de ani dupa un razboi devastator s-au construit sosele, hidrocentrale, santiere navale, scoli, spitale, blocuri, metrou chiar si o autostrada plus intreprinderi in exces etc. Ce s-a construit intr-o epoca mult mai avansata tehnologic intre 1989 si 2016 adica tot in 25 de ani? Cate spitale? Cate autostrazi? Cati km noi de cale ferata ? Cate peroane de cale ferata ca sa nu-ti rupi gatul cand cobori in Halta Neptun sau sa urci cu genunchii cum urca o biata femeia acum doi ani ca nu ajungea de pe peron la scara trenului? Raspunsul este aproape de ZERO ! Sistemul communist a fost in mare parte groaznic si si-a dovedit ineficienta dar ma intreb cu sistemul asta what is wrong de nu e in stare sa construiasca macar o zecime ca celalalt sistem nenorocit. Ceva trebuie sa fie foarte wrong ca doar n-or fi toti romanii tampiti si retardati.

Mircea spunea...


Cum s-a format capitalul privat in Romania? De intrebare tampita! Prin jaf, evident, dovada stau industria si agricultura complet distruse la chemarea lui Petre Roman; el zicea ca economia romaneasca este un morman de fiare vechi, desi cele mai vechi investitii industriale aveau maximum 20 de ani si minimum doi ani , facute prin licente de la firme de renume.

Liviu spunea...


Ca sa vad cum stau in realitate lucrurile i-am citit articolul si bunicului meu, pensionar si inainte si dupa '89, care ia foc cand se discuta despre pensii. Dupa o criza de ras nervos provocata de "puterea de cumparare a unei pensii era de 4 cosuri de consum alimentar în 1989 si de 5,3 cosuri de consum alimentar în 2014" mi-a spus enervat la culme (citez din memorie): "Loaza proasta, nu vezi ca in 1989 existau 8,2 milioane salariati care plateau pensiile la 3,7 milioane de pensionari iar acum sunt 4,4 milioane salariati care sustin 5,2 milioane de pensionari? Si inainte de '89 nu erau unii de calibrul Basescului, Udrei, Cocosului, Olteanului, Dumitrencei si cati or mai fi... Si mai zici ca stii matematica, rusine sa iti fie. Habar nu ai de nimic si mai si vorbesti". Si imediat a "tras" un Nitromint pentru ca ii crescuse ingrijorator tensiunea. Si uite asa am reusit fara intentie sa imi supar bunicul.

MARINARULDEVEGHESCARBIT spunea...


Ca peste tot : Prin HOTZIE. Diferentza Specifica este formata din : a. NU au atata MINTE incat sa faca bani pentru Romania. b. Au FURAT si au PUS banii Afara, stiind ce NI se pregateste, ca tara, stat, natiune. c. NU s-au opus Subversiunii STRAINE. Vinovati sunt SEFII LOR, ca NU au prevazut CE le poate mintea. Desi, ca pe vremuri in Codul Circulatiei P putea, trebuia, era OBLIGAT sa prevada. Ca doar de AIA erau ACOLO : sa NE apre, sa apere ROMANIA cu TOT ce tine de paradigma Romania : Popor, Nartiune, STAT, Identitate Nationala. La Sub-Paradigma Popor : bunastarea, sanatatea, educatia, linistea, siguranta persoanala si a averii, demnitatea persoanei si a comunitatii. NIMIC din acestea NU a fost aparat. ATUNCI care este JUSTIFICAREA Averilor IMENSE furate Boborului de TOTI : Boieri NOI, Boieri Vechi, Hoti de toate calibrele, STRAINI, etc. O Tara FXXXXA, un Bobor in curs de disparitie.